Το Αθλητικό Φεστιβάλ – Άγιος Ευστράτιος 2023 έφτασε στο τέλος του το Σάββατο το βράδυ 1 Ιουλίου με τον τελικό του τουρνουά Beach Volley και με νικήτρια την ομάδα των Χρήστος Μουστακάκης-Γιώργος Μουστακάκης-Άγγελος Φάκος από τον Άγιο Ευστράτιο. Τη 2η θέση κατέλαβε η ομάδα των Γαϊταντζή Μελίνα-Δερετζή Μιχαέλα-Χάσπαρη Ιωάννα από τον Α.Ο. ΚΑΒΑΛΑ, ενώ την 3η θέση πήρε η ομάδα των Ραλλιά Κυριακή-Μαρή Χριστίνα-Κουμαντάνου Μελετινή από τον Α.Ο. ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ. MVP αναδείχθηκε ο Χρήστος Μουστακάκης.

Τις απονομές μεταλλίων έκαναν ο Έπαρχος Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Άγγελος Βλάττας – Λαμπρινός, η Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου Μαρία Κακαλή και ο καθηγητής φυσικής αγωγής του προγράμματος «Αθλητικά Μονοπάτια» Γιώργος Καπουσούζης.

Το Φεστιβάλ ήταν μια διοργάνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με το Δήμο Αγίου Ευστρατίου με σκοπό την προαγωγή του αθλητισμού και την παροχή ίσως ευκαιριών στους εφήβους του νησιού μας.

Ήταν ένα τριήμερο με πλούσιο πρόγραμμα αθλητικών δράσεων στο οποίο πήραν μέρος τα παιδιά όλων των ηλικιών καθώς και οι ενήλικες. Όλοι μαζί απολαύσαμε τον φυσικό πλούτο του νησιού σε συνδυασμό με την άθληση.

Ήταν μεγάλη η χαρά μας που για ακόμη μια χρονιά είχαμε κοντά μας την ομάδα Πετοσφαίρισης κορασίδων του Α.Ο. ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ με την προπονήτρια τους Πασχαλίνα Γρηγορίου και που για πρώτη φορά συμμετείχε στο φεστιβάλ η αντίστοιχη ομάδα του Α.Ο. ΚΑΒΑΛΑ με τον προπονητή τους Δημήτρη Κόνσουλα, καθώς και η Κατερίνα με τη Φιλιώ Βλάχου από τη Θεσσαλονίκη με μαθήματα yoga, Pilates και παραδοσιακούς χορούς.

Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ιδιαίτερα τον Έπαρχο Άγγελο Βλαττά – Λαμπρινό που βρίσκεται πάντα δίπλα μας, τον καθηγητή φυσικής αγωγής Γιώργο Καπουσούζη που ήταν ο εμπνευστής και κύριος συντονιστής του φεστιβάλ, καθώς και την γιατρό του Π.Π.Ι. Αγίου Ευστρατίου Δήμητρα Κοτσιλίτη για την πολύτιμη βοήθεια της καθόλη τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Λιμενικό Σταθμό Αγίου Ευστρατίου για την άψογη συνεργασία, το Ν.Ο. Λήμνου για την παραχώρηση εξοπλισμού κανό, την ακτοπλοϊκή εταιρεία Seajets για την χορηγία έκπτωσης σε όλες τις μετακινήσεις και φυσικά όλους τους εθελοντές του νησιού που συνέβαλλαν στην οργάνωση του φεστιβάλ.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους διακρίθηκαν και σε όλους τους συμμετέχοντες!