ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ! ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ.
Άγιος Ευστράτιος Αυθεντικός προορισμός διακοπών στο Βόρειο Αιγαίο.

«ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΙ Άη Στράτης: στην άκρη της γης», πρόκειται για μια εξαίρετη έκθεση του εικαστικού Αντώνη Μάρου σε επιμέλεια της Μάριον Εμμανουέλας Μανιού, μια καινοτομία στα πολιτιστικά δρώμενα του Αγίου Ευστρατίου.

Η έκθεση με αφετηρία το ιστορικό κτίριο του Μουσείου Δημοκρατίας άγγιξε και συγκίνησε βαθύτατα το κοινό μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων που πραγματοποιήθηκαν σε δημόσιους χώρους του οικισμού.

Ο καλλιτέχνης κατάφερε να φέρει μικρούς και μεγάλους σε επαφή με την ιστορία του τόπου μέσα από σύγχρονες μορφές τέχνης, όπως video art, live performances και εκπαιδευτικό-εικαστικό εργαστήρι.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συντελεστές της έκθεσης και ιδιαίτερα τον εικαστικό Αντώνη Μάρο και εμπνευστή του εγχειρήματος για την ενδιαφέρουσα εικαστική διαδρομή, καθώς και την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Βορείου Αιγαίου για τη συνεργασία και τη στήριξη της δράσης.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στον νεαρό μαθητή Στέλιο Μπλέτσο, μόνιμο κάτοικο του νησιού, για την άριστη συνεργασία και ενεργή συμμετοχή του στην performance «ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΙ».