Το Σάββατο 25 Ιουνίου, το μη κερδοσκοπικό Σωματείο για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας και της υπογονιμότητας Be-Live, πραγματοποίησε δράση ενημέρωσης στον Άγιο Ευστράτιο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Eurobank για το δημογραφικό «ΜΠΡΟΣΤΑ για την οικογένεια».
Οι γυναικολόγοι αναπαραγωγής και ιδρυτές της Be-Live, Βασίλης Κελλάρης και Χάρης Χηνιάδης, ενημέρωσαν για τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης αλλά και για τις προϋποθέσεις σχετικά με τις δωρεάν θεραπείες εξωσωματικής, που απευθύνονται σε ζευγάρια τα οποία στη σημερινή κοινωνία της κρίσης και της υπογεννητικότητας δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τις υποστηρίξουν.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Διευθυντής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Ειδικών Έργων του ομίλου Eurobank, κ. Παναγιώτης Καρδάσης και η κ. Ιωάννα Ευαγγελίδου, Διευθύντρια Υποδ/νσης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης & Ιστορικού Αρχείου, Eurobank, οι οποίοι μίλησαν για το δημογραφικό ζήτημα στη χώρα μας και την συμβολή στην αντιμετώπισή του, μέσω της εκστρατείας ενημέρωσης στα ακριτικά νησιά.