Ομάδα μαθητών από τον Άγιο Ευστράτιο είχε την τύχη και την απεριόριστη χαρά να συμμετάσχει στα «Εορταστικά Μονοπάτια», που διοργανώθηκαν φέτος στην Αθήνα 27-30 Δεκεμβρίου από το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence, και υλοποιούνται από την Αναγέννηση & Πρόοδος, με αποκλειστική δωρεά από το Stavros Niarchos Foundation.

Ένα μοναδικό ταξίδι στο οποίο συμμετείχαν συνολικά 35 παιδιά από 8 απομακρυσμένα νησιά στα πλαίσια του προγράμματος «Αθλητικά Μονοπάτια» που πραγματοποιείται από το 2015.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στον ίδιο χώρο και να γνωριστούν από κοντά, αφού όλα αυτά τα χρόνια και με αφορμή τις αθλητικές δραστηριότητες του συγκεκριμένου προγράμματος υπήρχε μόνο διαδικτυακή επικοινωνία.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης στην εορταστική Αθήνα συμμετείχαν σε διάφορες εκπαιδευτικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες και επισκέφθηκαν χώρους σημαντικού ενδιαφέροντος, όπως το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Πλανητάριο στο Ίδρυμα Ευγενίδου,  το Μουσείο Ακρόπολης καθώς και τα μνημεία στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού ήταν απαραίτητη προϋπόθεση η αυστηρή τήρηση των μέτρων κατά της Covid-19 και όλοι οι συμμετάσχοντες υποβάλλονταν καθημερινά σε self και rapid test.

Ευχαριστούμε από καρδιάς την κυρία Ελένη Κόλια, Υπεύθυνη Προγραμμάτων Αθλητικά Μονοπάτια, καθώς και όλη την ομάδα της για την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία, το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence, την Αναγέννηση & Πρόοδος, και το Stavros Niarchos Foundation που μεριμνούν και συμβάλλουν στην παιδεία, τον αθλητισμό, την σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών μας μέσω του καινοτόμου προγράμματος «Αθλητικά Μονοπάτια» το οποίο συνεχώς εξελίσσεται και ενισχύεται προς όφελος των κατοίκων των απομακρυσμένων νησιών μας.

Ευχαριστούμε θερμά την ακτοπλοϊκή εταιρεία SEAJETS, τον πλοίαρχο του Aqua Blue Ευάγγελο Ρούπακα καθώς και το πλήρωμα του πλοίου για την χορηγία μετακίνησης και την άψογη φιλοξενία των μαθητών και των συνοδών του νησιού μας.

Ευχόμαστε σε όλους καλή και δημιουργική χρόνια!