Με λαμπρότητα εορτάστηκε στον Άγιο Ευστράτιο η επέτειος της 25ης Μαρτίου.
Το πρωί τελέστηκε η Επίσημη Δοξολογία στον Ι.Ν Γεννήσεως του Χριστού.
Ο Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου κ. Κωνσταντίνος Σινάνης υποδέχτηκε τον Γενικό Γραμματέα Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας κ. Ηρακλής Μοσκώφ συμπαραστατούμενος από τον διοικητή της ΔΑΝ Αγίου Ευστρατίου Ταγματάρχη (ΠΖ) κ. Νικόλαο Ματαλλιωτάκη.
Μετά το πέρας της Δοξολογίας εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό (μαθηματικό) του Γυμνασίου και Λυκειακών τάξεων Αγίου Ευστρατίου κυρία Σοφία Ζάμπρα.
Στη συνέχεια, στο χώρο μπροστά στο Μνημείο των Ηρώων, τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνων. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων πεσόντων.
Η γιορτινή ημέρα ολοκληρώθηκε με την μαθητική παρέλαση.
Ο Γ.Γ Ευάλωτων Πολιτών & Θεσμικής Προστασίας κ. Ηρακλής Μοσκώφ συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου Κωνσταντίνο Σινάνη, τον τέως Δήμαρχο Χαράλαμπο Μακρή, τις τρείς αντιδημάρχους και τον διοικητή της ΔΑΝ Αγίου Ευστρατίου Ταγματάρχη Πεζικού κ. Νικόλαο Ματαλλιωτάκη, επισκέφτηκε το Μουσείο Δημοκρατίας όπου ενημερώθηκε για την ιστορία του χώρου, την ίδρυση του Μουσείου και τη λειτουργία του.
Κατά τις απογευματινές ώρες ο κ. Ηρακλής Μοσκώφ συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Σινάνη, τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Κουτρούλη και τον διοικητή της ΔΑΝ Αγίου Ευστρατίου Ταγματάρχη (ΠΖ) κ. Νικόλαο Ματαλλιωτάκη, απέτισε φόρο τιμής στο μνημείο του Ήρωα Υποσμηναγού Νικόλαου Σιαλμά.
Ακολουθεί το μήνυμα από τον κ. Ηρακλή Μοσκώφ για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
Με μεγάλη μου τιμή και συγκίνηση ανταποκρίθηκα στην εντολή που έλαβα από την Προεδρία της Κυβερνήσεως να εκπροσωπήσω φέτος εορτασμούς της 25ης Μαρτίου και να βρεθώ στον Άγιο Ευστράτιο μαζί με τον Λαό και τις Αρχές του νησιού, ενός νησιού ακριτικού, ενός νησιού όπου η καθημερινότητα των πολιτών δοκιμάζεται αλλά νομίζω ότι το μήνυμα της εθνικής ομοψυχίας και της μνήμης των θυσιών που γίνανε για να έχουμε την πατρίδα μας ανεξάρτητη και για την εθνική μας παλιγγενεσία νομίζω ότι τιμάται σε αυτό τον τόπο, με έναν μοναδικό τρόπο, με ανθρώπους οι οποίοι καθημερινά δίνουν έναν αγώνα να έχουν την σημαία της Ελλάδος ψηλά και να έχουν μια ελπίδα, μια βιωσιμότητα για το μέλλον τους. Άρα είναι πολύ κρίσιμο να σταθούμε δίπλα σε αυτό το νησί, στους ανθρώπους, στις Αρχές για να μπορέσουν να κρατηθούν εδώ να υπάρχουν κίνητρα για τον κόσμο, να παραμείνει στον τόπο του και να μπορέσουμε να σηκώσουμε ψηλά τη σημαία της Ελλάδος για τα χρόνια που έρχονται.
Χρόνια Πολλά στην πατρίδα μας, Χρόνια Πολλά στον Άγιο Ευστράτιο.
Ένας τόπος μαρτυρικός, ένας τόπος ιστορικός, ένας τόπος που αξίζει κανείς να αγκαλιάσει και να σταθεί δίπλα του“.