ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ! ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ.
Άγιος Ευστράτιος Αυθεντικός προορισμός διακοπών στο Βόρειο Αιγαίο.

Πώς θα έρθετε στον Άη Στράτη

Το νησί του Αγίου Ευστρατίου βρίσκεται στο Βόρειο Αιγαίο μεταξύ Σποράδων και Λήμνου.
Η απόσταση από το λιμάνι του Λαυρίου που το συνδέει συγκοινωνιακά με την περιοχή της Αθήνας είναι περίπου 117 μίλια. Η συγκοινωνία τόσο με τη Νότια,  όσο και με τη Βόρεια Ελλάδα είναι συχνή και πραγματοποιείται είτε απευθείας, είτε με ενδιάμεσο σταθμό τη Λήμνο.

Πρόσβαση Ακτοπλοικώς

Σύνδεση με το λιμάνι του Λαυρίου (Αθήνα)
Η πρόσβαση στο νησί ακτοπλοϊκώς από Αθήνα γίνεται με το πλοίο της γραμμής Λαύριο – Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος και το ταξίδι διαρκεί περίπου 7:30 ώρες. Η συχνότητα των δρομολογίων είναι τρία δρομολόγια την χειμερινή περίοδο και τέσσερα δρομολόγια το καλοκαίρι.

Σύνδεση με τη Λήμνο
Από Λήμνο μπορείτε να ταξιδέψετε με το πλοίο ΑΙΟΛΙΣ που πραγματοποιεί καθημερινά τη γραμμή Άγιος Ευστράτιος – Λήμνος ή με το πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Λήμνος – Άγιος Ευστράτιος – Λαύριο.
Σύνδεση με Βόρεια Ελλάδα (μέσω Καβάλας)
Από Βόρεια Ελλάδα , το πλοίο αναχωρεί από το λιμάνι της Καβάλας με ενδιάμεσο σταθμό το λιμάνι της Μύρινας στη Λήμνο.
Δρομολόγια ΑΙΟΛΙΣ
Το πλοίο ΑΙΟΛΙΣ αναχωρεί από Άγιο Ευστράτιο όλο τον χρόνο Δευτέρα με Κυριακή (Αναχ.: 06:30 , Άφιξη 08:50 στη Λήμνο)
Από Λήμνο αναχωρεί για να επιστρέψει στον Άγιο Ευστράτιο στις 14:30 και η άφιξή του στον Άγιο Ευστράτιο είναι στις 17:00.

Πρόσβαση με Αεροπλάνο

Ο Άγιος Ευστράτιος δε διαθέτει αεροδρόμιο.  Όμως έχετε τη δυνατότητα να κάνετε το ταξίδι με αεροπλάνο και να φτάσετε με τελικό μέσο πρόσβασης το καράβι. Μπορείτε να προγραμματίσετε κάποιο αεροπορικό ταξίδι με προορισμό το αεροδρόμιο Ήφαιστος της Λήμνου και να ταξιδέψετε με πλοίο για τον Αη Στράτη. Τα αεροπορικά δρομολόγια για Λήμνο είναι συχνά, και επίσης συχνή η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Λήμνο. Φροντίστε όμως να ενημερωθείτε έγκαιρα για τα δρομολόγια των πλοίων.

Αξιοθέατα

Ο Άη Στράτης αν και μικρό νησί, διαθέτει πλούσια βιοποικιλότητα , ενώ κομμάτι της ιστορίας του νησιού, έχει δεθεί στενά με την ιστορία της χώρας.

Παραλίες

Οι παραλίες του Αγίου Ευστρατίου σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε. Βουτήξτε στα πεντακάθαρα νερά του Βορείου Αιγαίου!