Άγιος Ευστράτιος ! Αυθεντικός προορισμός διακοπών στο Βόρειο Αιγαίο.
Άγιος Ευστράτιος Αυθεντικός προορισμός διακοπών στο Βόρειο Αιγαίο.

Πώς θα έρθετε στον Άη Στράτη

Το νησί του Αγίου Ευστρατίου βρίσκεται στο Βόρειο Αιγαίο μεταξύ Σποράδων και Λήμνου. Η απόσταση από το λιμάνι του Λαυρίου που το συνδέει συγκοινωνιακά με την περιοχή της Αθήνα είναι περίπου 117 μίλια. Η συγκοινωνία είναι συχνή, είτε απευθείας είτε μέσω του λιμανιού της Λήμνου.

Πρόσβαση Ακτοπλοικώς

Η πρόσβαση στο νησί ακτοπλοϊκώς από Αθήνα γίνεται με το πλοίο της γραμμής Λαύριο – Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος και το ταξίδι διαρκεί περίπου 7:30 ώρες. Η συχνότητα των δρομολογίων είναι τρία δρομολόγια την χειμερινή περίοδο και τέσσερα δρομολόγια το καλοκαίρι.

Από Λήμνο με το πλοίο ΑΙΟΛΙΣ που πραγματοποιεί καθημερινά τη γραμμή Άγιος Ευστράτιος – Λήμνος ή με το πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Λήμνος – Άγιος Ευστράτιος – Λαύριο.
Από Βόρεια Ελλάδα , το πλοίο αναχωρεί από το λιμάνι της Καβάλας με ενδιάμεσο σταθμό τη Λήμνο.
Το πλοίο ΑΙΟΛΙΣ αναχωρεί από Άγιο Ευστράτιο Δευτέρα με Σάββατο (Αναχ.: 06:30 , Άφιξη 08:50 Λήμνο) και από Λήμνο επιστρέφει στον Άγιο Ευστράτιο (Αναχ. : 14:30 , Αφιξη: 17:00)

Πρόσβαση με Αεροπλάνο

Ο Άγιος Ευστράτιος δε διαθέτει αεροδρόμιο.  Όμως έχετε τη δυνατότητα να κάνετε το ταξίδι με αεροπλάνο και να φτάσετε με τελικό μέσο πρόσβασης το καράβι. Μπορείτε να προγραμματίσετε κάποιο αεροπορικό ταξίδι με προορισμό το αεροδρόμιο Ήφαιστος της Λήμνου και να ταξιδέψετε με πλοίο για τον Αη Στράτη. Τα αεροπορικά δρομολόγια για Λήμνο είναι συχνά, και επίσης συχνή η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Λήμνο. Φροντίστε όμως να ενημερωθείτε έγκαιρα για τα δρομολόγια των πλοίων.

Αξιοθέατα

Ο Άη Στράτης αν και μικρό νησί, διαθέτει πλούσια βιοποικιλότητα , ενώ κομμάτι της ιστορίας του νησιού, έχει δεθεί στενά με την ιστορία της χώρας.

Παραλίες

Οι παραλίες του Αγίου Ευστρατίου σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε. Βουτήξτε στα πεντακάθαρα νερά του Βορείου Αιγαίου!