Μια ξεχωριστή νότα έδωσε στον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στον Άγιο Ευστράτιο η συμμετοχή του 3ου Συστήματος Αεροσπροσκόπων Αμαρουσίου και της προσκοπικής μπάντας στην καθιερωμένη μαθητική παρέλαση.

Για τον εορτασμό της ημέρας τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ι.Ν. Γέννησις του Χριστού.
Τον Πανηγυρικό λόγο εκφώνησε η καθηγήτρια φυσικής αγωγής των σχολείων Αγίου Ευστρατίου κυρία Αλεξάνδρα Στεφανίδου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Μνημείου Πεσόντων Αγιοστρατιτών και κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές του τόπου, τους εκπροσώπους των φορέων, τους μαθητές και τον αρχηγό του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Αμαρουσίου κύριο Νικόλαο Μπόγδανο.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με μια παρουσίαση για τα 110 χρόνια προσκοπισμού και έκθεση φωτογραφίας. Εκπρόσωποι του Δήμου Αμαρουσίου καθώς και εκπρόσωπος της εθελοντικής ομάδας Weshare Eurobank, οι οποίοι συνόδευαν την προσκοπική ομάδα, προσέφεραν δώρα στους μαθητές και πλούσιο εξοπλισμό, καλύπτοντας σημαντικές ανάγκες του ιατρείου και των σχολείων του νησιού μας.

Η Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου Μαρία Κακαλή ευχαρίστησε θερμά τον κύριο Μπόγδανο, το 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Αμαρουσίου, και όλους τους εκπροσώπους των φορέων, που τίμησαν το νησί μας με την παρουσία τους και την συμμετοχή τους στις εορταστικές εκδηλώσεις της εθνικής επετείου.