Χθες 18 Ιουνίου 2024 ο Άγιος Ευστράτιος τίμησε την μνήμη του Υποσμηναγού (Ι) Νικόλαου Σιαλμά.

Με τις δέουσες τιμές τελέσθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στον Υποσμηναγό (Ι) Νικόλαο Σιαλμά που έχασε τη ζωή του, κατά τη διάρκεια αποστολής αναχαιτίσεως τουρκικών αεροσκαφών.

Στις εκδηλώσεις η Ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός εκπροσωπήθηκαν από τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Εμμανουήλ Κουτουλάκη, ο οποίος για πρώτη φορά επισκέφθηκε το νησί μας. Τον Α/ΓΕΕΘΑ εκπροσώπησε ο Διοικητής της 88 ΣΔΙ Ταξίαρχος κ. Αλέξανδρος Κουφόπουλος.

Το πρωί της Τρίτης, στο μνημείο Ν. Σιαλμά στο ομώνυμο Ακρωτήρι τελέσθηκε η επιμνημόσυνη δέηση και αποδόθηκαν οι δέουσες τιμές τόσο από ξηράς όσο και από αέρος μιας και οι συνάδελφοί του, Ιπτάμενοι, τίμησαν τον “ήρωα” με την διέλευσή τους πάνω από το μνημείο.

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν στην πλατεία του οικισμού και στο μνημείο “πεσόντων αεροπόρων” όπου χαιρετισμό απηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας, ο Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου και ο αδερφός του πεσόντος κ. Κωνσταντίνος Σιαλμάς.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο Γενικός Γραμματέας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί απο τον Δήμαρχο για τα τρέχοντα ζητήματα του νησιού όπου μαζί συζήτησαν και για τον τρόπο με τον οποίο από κοινού, Γενική Γραμματεία και Δήμος, θα κινηθούν με σκοπό το συμφέρον του Αγίου Ευστρατίου και των κατοίκων.