Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στον Άγιο Ευστράτιο η εθελοντική δράση του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας (ΚΕ.Σ.Ο) – Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Οπτικών Οπτομετρών (ΠΕΟΟ), με εθελοντές οφθαλμιάτρους και με τη στήριξη του Δήμου Αγίου Ευστρατίου και της Ακτοπλοϊκής Εταιρείας SEAJETS.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κλιμακίου στο νησί του Αγίου Ευστρατίου στις 30/9 – 2/10 πραγματοποιήθηκε δωρεάν οφθαλμολογικός και οπτομετρικός έλεγχος σε όλα τα παιδιά και τους κατοίκους του νησιού. Τα μέλη της ΠΕΟΟ προσφέρθηκαν να κατασκευάσουν και να δωρίσουν οπτικά γυαλιά σε όλους όσους κρίθηκε απαραίτητο.

Μέρος της δράσης ήταν και η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Οι Περιπέτειες των Ατρόμητων της Μαργαριτοχώρας» από την συγγραφέα κ. Άννα Στεργίου στους μαθητές του δημοτικού σχολείου.

Το ΚΕ.Σ.Ο. προσέφερε σχολικά είδη σε όλους τους μαθητές, καθώς και βιβλία για την βιβλιοθήκη του σχολείου, προφορά των εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

Ο Δήμος Αγίου Ευστρατίου ευχαριστεί θερμά την κ. Μαίρη Πίνη Διευθύντρια του ΚΕ.Σ.Ο., τον κ. Παναγιώτη Μύλλωβα Πρόεδρο της ΠΕΟΟ, τη συγγραφέα κ. Άννα Στεργίου καθώς και όλους τους εθελοντές οφθαλμίατρους και οπτικούς για το σημαντικό έργο και την προφορά τους προς τους κατοίκους του ακριτικού νησιού μας.