Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου τίμησε με την παρουσία της το νησί του Αγίου Ευστρατίου ανήμερα του Πάσχα.

Η Πρόεδρος επισκέφθηκε το μνημείο του υποσμηναγού Ν. Σιαλμά συνοδευόμενη από τον υφυπουργό Εθνικής ‘Αμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Αρχηγό της ΑΣΔΕΝ.

Στη συνέχεια την υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Μαρία Κακαλή όπου και την ξενάγησε στο Μουσείο Δημοκρατίας καθώς και στον παλιό οικισμό του νησιού.

Την Πρόεδρο υποδέχτηκαν όλοι οι μαθητές του Αγίου Ευστρατίου με λουλούδια και ευχές. Ως αναμνηστικό δώρο της προσέφεραν την εργασία που είχαν συντάξει μαθητές του γυμνασίου με τα είδη φυτών και βοτάνων του νησιού.

Η Πρόεδρος βρέθηκε και μίλησε με τους κατοίκους του νησιού και ακολούθησε η εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο όπου συνομίλησε με τη Δήμαρχο η οποία της προσέφερε αναμνηστικά δώρα και ντόπια παραδοσιακά πασχαλινά κεράσματα.

Επόμενος σταθμός της Προέδρου ήταν η κανονιοφόρος του Πολεμικού ναυτικού και το ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος στο λιμάνι.

Η επίσκεψη της Προέδρου ολοκληρώθηκε με τη παρουσία της στο στρατιωτικό φυλάκιο του Αγίου Ευστρατίου όπου και αντάλλαξε ευχές με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ευχαριστούμε τον Χαράλαμπο Παύλου για το φωτογραφικό υλικό.