ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ: ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣΤΟΥ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ 19 ΕΩΣ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ο Όμιλος Ευρωκλινικής, στο πλαίσιο των ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί, και με αφορμή τον Οκτώβριο, μήνα αφιερωμένο στην πρόληψη και την ενημέρωση για τον Καρκίνο του Μαστού, θα προσφέρει δωρεάν εξετάσεις μαστού στο νησί της Λήμνου και τον Άγιο Ευστράτιο. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο ΚΕΠ Υγείας Μύρινας στις 19/10,στο Δημαρχείο Ατσικής στις 20/10 καθώς και στο Κέντρο Υγείας του Αγίου Ευστρατίου στις 21/10/2023.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (ΕΑΕ), η οποία θα διαθέσει τη Μονάδα Κινητού Μαστογράφου, υπό την αιγίδα των Δήμων Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, καθώς και του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου.

Ομάδα εξειδικευμένων Ιατρών (Ακτινοδιαγνώστες & Χειρουργοί Μαστού), Νοσηλευτικού και Διοικητικού προσωπικού του Κέντρου Μαστού της Ευρωκλινικής, θα επισκεφθεί τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο, για την πραγματοποίηση ΔΩΡΕΑΝ ψηφιακών μαστογραφιών, υπερήχων μαστού και μαστολογικών εξετάσεων.

Επιπρόσθετα την Τετάρτη 18/10/2023 στις 20.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ομιλία για τον Καρκίνο του Μαστού, την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία με ελεύθερη είσοδο στη Λήμνο, στον κινηματογράφο «Μαρούλα».

Για τον προγραμματισμό των ραντεβού οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα:

ΜΥΡΙΝΑ –  ΚΕΠ Υγείας Ραντεβού:  22540 29111
ΑΤΣΙΚΗ – Δημαρχείο Ατσικής Ραντεβού: 22543 50615 – 616 618
ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Ραντεβού: 22540 93210

Η δράση υπολογίζεται να καλύψει τις ανάγκες ενός μεγάλου αριθμού γυναικών, οι οποίες χρήζουν προληπτικού μαστολογικού ελέγχου αλλά για διάφορους λόγους (οικονομικοί, απόσταση, έλλειψη ενημέρωσης) δεν έχουν πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός τύπος καρκίνου στις γυναίκες. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περισσότερες από 1.600.000 γυναίκες τον χρόνο διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού, με τη μέση ηλικία διάγνωσης να σημειώνει μείωση, πλήττοντας και νεότερες ηλικίες. Στην Ελλάδα ο καρκίνος του μαστού παραμένει μείζον θέμα, με ένα μεγάλο αριθμό γυναικών να μην γνωρίζουν τη σημασία της πρόληψης, του τακτικού ελέγχου και της έγκαιρης διάγνωσης. Κάθε γυναίκα άνω των 40, πρέπει να πραγματοποιεί ετησίως προληπτικό έλεγχο μαστού, ο οποίος πρέπει να περιλαμβάνει ψηφιακή μαστογραφία, υπέρηχο και κλινική εξέταση, ενώ για τις γυναίκες κάτω των 40 συστήνεται υπέρηχος μαστών και μαστογραφία αναφοράς.