ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

 111ης Επετείου Απελευθέρωσης του Αγίου Ευστρατίου.

 

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 ο Άγιος Ευστράτιος γιορτάζει την 111η Επέτειο της Απελευθέρωσής του από τον Τουρκικό Ζυγό.

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων καθορίζεται όπως παρακάτω :

Ώρα  07:00: O Εορτασμός της ημέρας θα ξεκινήσει με κωδωνοκρουσίες με την φροντίδα του Ιερού Ναού Γεννήσεως του Χριστού Αγίου Ευστρατίου.

Ώρα 10:30  : Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Γεννήσεως του Χριστού Αγίου Ευστρατίου.

 

Στην δοξολογία παρακαλούνται να παραστούν :

Ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, οι κ.κ. Βουλευτές Νομού Λέσβου, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, οι κ.κ Δήμαρχοι Δυτικής Λέσβου , Μυτιλήνης, Λήμνου, Ικαρίας, Φούρνων Κορσεών, Σάμου, Οινουσών, Χίου και Ψαρών, οι Διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, οι Πρόεδροι των Συν/σμών, οι Προϊστάμενοι των Οργανισμών, οι Δημοτικοί  Σύμβουλοι και λαός.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει στον Ιερό Ναό Γέννησης του Χριστού η κα. Σοφία Ζάμπρα εκπαιδευτικός (μαθηματικός)  Γυμνασίου και Λυκιακών Τάξεων Αγίου Ευστρατίου.

Ώρα 11:00 : Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο των Πεσόντων Αγιοστρατητών, ομιλία κ. ΥΕΘΑ και κατάθεση στεφάνων.

Ώρα 11:30 :  Μαθητική παρέλαση των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης & Στρατιωτικών Τμημάτων.

Παράλληλες Εκδηλώσεις

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων Καταστημάτων ,Δημοτικών, Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, Ιδιωτικών καταστημάτων , οικιών από 8.00 το πρωί της 18ης μέχρι της δύσης του ηλίου της 18ης Οκτώβρη 2023.

Φωταγώγηση των Δημοσίων και  Δημοτικών Καταστημάτων τις βραδινές ώρες της 17ης και 18ης Οκτώβρη 2023.