Πληθώρα αθλητικών, ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων απολαμβάνουν φέτος το καλοκαίρι οι μικροί μας φίλοι στον Άγιο Ευστράτιο!

Ο Γιάννης Χατζόπουλος, εκπαιδευτής του Ν.Α.Ο. Λήμνου με τους συνεργάτες του και μια υπέροχη ομάδα παιδιών από το γειτονικό νησί, επισκέφθηκαν τον Αηστράτη για δεύτερη φορά μετά από ένα διήμερο δράσεων και πρώτης γνωριμίας που είχε προηγηθεί στο νησί μας στις αρχές του καλοκαιριού.

Παιδιά όλων των ηλικιών συμμετείχαν σε δραστηριότητες όπως Κανόε-Καγιάκ, Sup, κολύμβηση, παιχνίδια στο νερό και στην άμμο, Beach Soccer, Beach Rugby, βιωματικά παιχνίδια με στόχο την ενίσχυση της ομαδικότητας και της συνεργασίας και πρωτότυπα νυχτερινά παιχνίδια κατασκήνωσης, με τη συνεργασία των καθηγητών φυσικής αγωγής του προγράμματος «Αθλητικά Μονοπάτια» Γιώργο Καπουσούζη και Βασιλική Αραπίτσα.

Ο Γιατρός του νησιού μας Χρήστος Μωυσής, πάντα πρόθυμος σε κάθε ευκαιρία, συμμετείχε ενεργά και οργάνωσε θερινό κινηματογράφο με προβολή παιδικής ταινίας στον προαύλιο χώρο του Π.Π.Ι Αγίου Ευστρατίου.

Η Ειρήνη Μαρκάκη συνοδός γιατρός της ομάδας Ν.Α.Ο.Λ. συντόνισε βιωματικό εργαστήρι πρώτων βοηθειών για τα παιδιά, και η Μαρία Μαρκάκη λογοθεραπεύτρια πραγματοποίησε ενημερωτικές συναντήσεις με γονείς του νησιού.

Το μικρό μας αθλητικό φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με την απονομή επάθλων συμμετοχής και με λιχουδιές που επιμελήθηκε ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Αγίου Ευστρατίου.

Ευχαριστούμε όλους όσους συνεργάστηκαν και αφιέρωσαν τον χρόνο και τις πολύτιμες γνώσεις τους για τα παιδιά μας, και που πάνω απ´όλα υπενθυμίζουν στη μικρή μας κοινωνία τη δύναμη της προσφοράς και του εθελοντισμού!