Ανήμερα των Θεοφανείων ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης τίμησε με την παρουσία του το νησί του Αγίου Ευστρατίου.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκε η Δήμαρχος Μαρία Κακαλή μαζί με μαθητές που τον καλωσόρισαν με μια αγκαλιά λουλούδια και όλους τους κατοίκους του νησιού που παραβρέθηκαν για να τον τιμήσουν και να τον γνωρίσουν από κοντά.

Ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και τον Χαράλαμπο Αθανασίου, Β’ Αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή Λέσβου, παρέστη στη Δοξολογία που τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεο Γ’ στον Ιερό Ναό Γέννησις του Χριστού.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός παρακολούθησε τον αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι Αγίου Ευστρατίου και συνεχάρη τον μαθητή λυκείου Στέλιο Κεραμιδή που κατάφερε να πιάσει τον Τίμιο Σταυρό.

Στο λιμάνι του νησιού κατέπλευσε και το πλοίο Aqua Blue όπου και παρέμεινε κατά την διάρκεια του αγιασμού των υδάτων. Ο πλοίαρχος και το πλήρωμα του καραβιού μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ο Πρωθυπουργός περιηγήθηκε στον οικισμό του νησιού συνοδεία της Δημάρχου, η οποία συγχρόνως τον ενημέρωνε για το πρωτοποριακό έργο «Αηστράτης – Πράσινο Νησί», καθώς και για άλλα θέματα σχετικά με την ανάπτυξη του νησιού δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αναγκαιότητα του έργου της αποκάλυψης των κοινόχρηστων χωρών του παλαιού οικισμού για την επίτευξη της αναβίωσής του.

Ο Πρωθυπουργός, καθόλη τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, ήταν ιδιαίτερα φιλικός και συνομίλησε με όλο τον κόσμο όπως επιθυμούσε και ο ίδιος.

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού ολοκληρώθηκε στο ιστορικό κτίριο του Μουσείου Δημοκρατίας και το επιβλητικό κτίριο της Μαρασλείου Σχολής, όπου ξεναγήθηκε από τον κύριο Βύρων Μανικάκη, συντελεστή του Μουσείου, δωρητή του μοναδικού φωτογραφικού αρχείου του πατέρα του, Βασίλη Μανικάκη.