Παράλληλος 25:
Η Θεατρική ομάδα “παράλληλος 25” δημιουργήθηκε στην Λήμνο το 2018. Στόχος της είναι η ενασχόληση ανθρώπων διαφόρων ηλικιών, ηθοποιών και μη, με την τέχνη του θεάτρου. Φέτος, μέσα από το Θεατρικό παιχνίδι, τον αυτοσχεδιασμό και τη μουσική διδασκαλία, τα μέλη της ομάδας ήρθαν σε επαφή με το προϊόν της έρευνας και τα κείμενα που δημιουργήθηκαν για την παράσταση. Έπειτα από εντατικές πρόβες είναι έτοιμοι να σας διηγηθούν τις ιστορίες τους.

Παίζουν:
Νικολέττα Δήμου, Δέσποινα Δήμου, Ελένη Καλογιάννη, Ελευθερία Λιγδαρά, Ελευθερία Μπογιατζόγλου, Νικόλαος Ξυνός, Εύα Σούλντισα, Μάριος Φίκαρης.

Συντελεστές:
Σύλληψη: Δανάη Γκουτκίδου, Αποστόλης Κόκκαλης, Φανή Παϊτάκη Σκηνοθεσία: Φανή Παϊτάκη, Αποστόλης Κόκκαλης Μουσική Διδασκαλία-Επιμέλεια: Γιώργος Κασαβέτης Σκηνογραφία- Ενδυματολογία: Φανή Παϊτάκη, Αποστόλης Κόκκαλης Επικοινωνία: Δανάη Γκουτκίδου Σχεδιασμός Αφίσας-Προγράμματος: Σάκης Γκουτκίδης Εκτέλεση Παραγωγής: Παράλληλος 25 Οργάνωση: Σύλλογος Φίλων Παλαιάς Μητρόπολης
Με την υποστήριξη του ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου.

Ευχαριστίες:
Βασιλεία Βαρτεβανιάν, Κατερίνα Βερούτσου, Αφρούλα Δομανόλδου, Νίτσα Δώρα, Γιώργος Καριακλής, Σταματία Κοβιού, Φιλιππία Κοντογιαννακοπούλου, Ηλίας Κότσαλης, Δημήτρης Μαυράκης, Ελένη Μιχαήλ, Νίκος Μπογιατζόγλου, Χρήστος Μπουλώτης, Αντώνης Παϊτάκης, Θωμάς Σφούνης, Λουκία Φωτοπούλου, Χαριτίνη Φωτοπούλου.

Τους γονείς όλων των παιδιών, για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη τους.
Τους προέδρους των κοινοτήτων για την πολύτιμη αρωγή τους.
Από καρδιάς θα Θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους, που παρά τις δύσκολες συνθήκες, μας άνοιξαν τα σπίτια τους για να μας διηγηθούν ιστορίες από τα παιδικά τους χρόνια και να μας μάθουν να παίζουμε παιχνίδια, κάποια από τα οποία ο χρόνος έχει σβήσει.

Λίγα λόγια για την παράσταση:
Μια φορά και έναν καιρό, σε ένα μακρινό χωριό μια βασιλοπούλα, ένας χάρτινος Άη· βασίλης, μια καμήλα, ένας δράκος, καουμπόηδες που έπαιζαν τσιλίκ τσομάκ και μια ομάδα παιδιών που κρατούσαν στα χέρια τους κότσια, τόξα, φούσκους, σφεντόνες, και βέλη συναντήθηκαν, σαν σε όνειρο καλοκαιρινού μεσημεριού, για ένα ταξίδι στο φαντασιακό.

“Μητέρα μη θυμώνεις μαζί μας που δε μπορούμε να κάτσουμε σπίτι. Ο ήλιος μας φωνάζει. ”

Η θεατρική ομάδα «Παράλληλος 25» επιστρέφει με μια παράσταση με Θέμα το παιχνίδι και την παιδική μνήμη. Μνήμες που σβήνουν, παιχνίδια που σταμάτησαν να παίζονται και παιχνίδια που περνούν από γενιά σε γενιά, ζωντανεύουν για να μας ταξιδεύουν στην παιδοσύνη. Οι πλατείες των χωριών μας γεμίζουν πάλι από φωνές παιδικές, αντηχούν τραγούδια, γέλια και μελωδίες.

“Καθώς αλαργεύει η ευλογημένη χώρα της παιδοσύνης μας, όλο και πιο έντονα μας στέλνουν σινιάλο τα παιχνίδια της” Χρήστος Μπουλώτης «Με το βλέμμα των παιχνιδιών»

Στην παράσταση χρησιμοποιούνται αποσπασματικά:
Η φόνισσα – Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
Όνειρο καλοκαιρινού μεσημεριού – Γιάννης Ρίτσος
Ο χάρτινος Αι Βασίλης της άγονης γραμμής- Χρήστος Μπουλώτης

ΧΟΡΗΓΟΣ