Το AegeanDocs είναι ένα διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ που λαμβάνει χώρα ταυτόχρονα στη Λέσβο, τη Λήμνο, τον Άγιο Ευστράτιο, τη Χίο, τη Σάμο, την Ικαρία, τους Φούρνους, τα Ψαρά και τις Οινούσσες. Οι κύριοι χώροι προβολής είναι ο δημοτικός κινηματογράφος Μυτιλήνης – Λέσβου και το θέατρο «Μαρούλα» στη Μύρινα Λήμνου.

Κύριος στόχος του είναι να παρουσιάσει και να προωθήσει τις πιο σημαντικές παραγωγές ντοκιμαντέρ παγκοσμίως και να δημιουργήσει ένα διεθνές φόρουμ προβολών και δημοσίου διαλόγου σχετικά με τα ανερχόμενα μέσα μαζικής επικοινωνίας και την τεχνολογία πληροφοριών. Αφορά κυρίως ταινίες με πολιτικά, ιστορικά και κοινωνικά θέματα.

Το AegeanDocs διοργανώνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Δήμου Μυτιλήνης, του Δήμου Λήμνου, του Δήμου Δυτικής Λέσβου και της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Παράγεται από την StoryDoc. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια επιλογή από Ελληνικές, Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες παραγωγές των τελευταίων τριών ετών, ανασκόπηση, εργαστήρια και σεμινάρια.

Η προβολή των ταινιών ντοκιμαντέρ στον Άγιο Ευστράτιο θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δήμου.