Η Ακαδημία Ρομποτικής Λήμνου «πάει ‘Αη-Στράτη»

Με μεγάλη μας χαρά, ενημερώνουμε τους κατοίκους και τα παιδιά του Αγίου Ευστρατίου ότι κατά την διάρκεια του καλοκαιριού η Ακαδημία Ρομποτικής Λήμνου θα επισκεφτεί 4 φορές το νησί με σκοπό να φέρει τα παιδιά του Αγίου Ευστρατίου κοντά στην εκπαιδευτική ρομποτική. Θα μάθουμε πως να φτιάχνουμε και να προγραμματίζουμε ρομπότ. Θα ασχοληθούμε με θεμελιώδης αρχές των θετικών επιστημών και της πληροφορικής και πάνω από όλα θα διασκεδάσουμε. Στη δράση αυτή μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά που ζουν στον Άγιο Ευστράτιο, από 6 ετών και άνω.
Τα μαθήματα θα είναι αυτοτελή projects που θα υλοποιούνται από τα παιδιά κατά την διάρκεια 2 ωρών ανά μάθημα. Η δράση υλοποιείται από την Ακαδημία Ρομποτικής Λήμνου σε συνεργασία με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ, φιλανθρωπικό οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και το Δήμο Αγίου Ευστρατίου, με αποκλειστική χορηγία της Τράπεζας την EUROBANK στα πλαίσια της δράσης «ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΙ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΙΑ».

Η πρώτη συνάντηση με τα παιδιά θα γίνει το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Ιουνίου 2023 και συγκεκριμένα:

Το Σάββατο 3/6/23 17:00 – 19:00 παιδιά των τάξεων 1η έως και 4η Δημοτικού
Το Σάββατο 3/6/23 19::00 – 21:00 παιδιά των τάξεων 1η και 2η γυμνασίου
Την Κυριακή 4/6/23 10:00 – 12:00 παιδιά των τάξεων 3η γυμνασίου και Λυκείου

Τα μαθήματα θα γίνονται στο χώρο του εργαστηρίου πληροφορικής του Γυμνασίου Λυκειακών Τάξεων του Αγίου Ευστρατίου. Σας περιμένουμε!

Επικοινωνία: Αντιδήμαρχος & Υπεύθυνη Εκδηλώσεων κα Στέλλα Σπανού, 6978480801